Huuronshuisinhongarije.nl
Tiszameer

Tiszameer

Heerlijk vakantie houden aan het veelzijdige Tiszameer in het oosten van zonnig Hongarije. Het Tiszameer in Hongarije is een mooie locatie in het mooie Hongarije.

Na het Balatonmeer is het Tiszameer met zijn 127 vierkante kilometer het tweede grootste meer van Hongarije. Het Tiszameer is aangelegd door de mens en dit meer wordt gevoed door de belangrijkste zijrivier van de Donau, de rivier de Tisza.

De natuur en de vogels

Het Tiszameer de natuur en de vogels, de eilandjes die we tegenkomen in het Tiszameer vormen een natuurlijke leefomgeving voor de vogels en ook wel voor andere diersoorten. Bevers voelen zich hier ook uitstekend thuis. Zo kan men verschillende soorten arenden zien aan de noordkant van het Tiszameer in het Tiszavalki-bekken zoals de keizerarend, de witstaartarend en de schreeuwarend deze voelen zich prima hier tussen de rietvelden bij het water. Een prachtig houten wandelpad heeft men gelegd dwars door het riet midden in het meer. Dit pad is te bereiken met het veerpontje dat vertrekt uit Poroszló. Prachtige uitzichten op het Tiszavalki-bekken, de mooie waterlelies, de vogels en van hier uit kunnen we ook de brug over de rivier de Tisza zien. Tiszameer vakantie Hongarije een mooie plaats voor een geslaagde zonnige vakantie.

Kanovaren

Kanovaren op het Tiszameer is een geweldige ervaring voor weinig geld. In het haventje van Tiszafüred Port Albatrosz kunnen zowel kano’s als roeiboten en motorboten tegen een schappelijke prijs worden gehuurd. Tevens is het mogelijk om vanaf hier met een gids het meer op te gaan, de gidsen weten zeer veel over de natuur en de omgeving hier. Onderweg gaat men ook nog een eiland bezoeken, hier kan men reigers en ooievaars bezig zien om hun maaltijd bij elkaar te krijgen. Een Tiszameer vakantie in Hongarije is zeer zeker de moeite waard.

Het Egyek-Pusztakócs moeras bij het Tiszameer

Ook hier vinden we een mooi wandelpad wat ons echt tussen de natuur brengt voor vogelspotters een mooi stukje natuur met veel vogels. Voor planten liefhebbers vinden we hier verschillende soorten riet, mooie watermossen en mooie waterlelies. Een prachtig moerasgebied waar nog rust en stilte heerst. Een Tiszameer vakantie in Hongarije, echt de moeite waard.

De watersport

Het Tiszameer heeft vele mogelijkheden voor watersport, bij Abádszalók vinden we een meer van 14 kilometer waar men kan zwemmen, surfen, zeilen, waterskiën en nog veel meer. Ook een groot openbaar strand is hier te vinden bij de Attila baai, evenals een jachthaven en een reuzenglijbaan. Ook gelegenheden om te eten en drinken vinden we hier voldoende. In de zomer vind hier een grote zeilrace plaats evenals nog vele andere evenementen. Voor echte watersporters is het Tiszameer in Hongarije een zeer gezellige plaats om hun vakantie te vieren.