Warning: "continue 2" targeting switch is equivalent to "break 2". Did you mean to use "continue 3"? in /var/www/vhosts/huuronshuisinhongarije.nl/webspace/httpdocs/huuronshuisinhongarije.nl/vqmod/vqmod.php on line 684 Heerlijk genieten en ontspannen | Huuronshuisinhongarije.nl

Ontspanning

Een van de natuurlijke rijkdommen die Hongarije rijk is, is zijn geneeskrachtige water in de vorm van warmwaterbronnen, thermale baden en kuuroorden. Overal waar men boort, vind men wel warmwaterbronnen. Een verklaring daarvoor zou kunnen zijn dat het een overblijfsel is van de voormalige binnenzee (Pannon-zee) die tienduizenden jaren geleden met puin en zand opgevuld werd (en zo de Nágy Álföld vormde) doordat de uitlopers van de Alpen en de Karpaten werden gevormd.

De thermale baden, met hun geneeskrachtige werking, brachten eeuwen geleden al een bad cultuur in Hongarije voort. Het thermaalwater wordt gebruikt in vele accommodaties, zoals kuurbaden, ( open lucht ) zwembaden en thermaal hotels, en er komen nog regelmatig nieuwe bij. Het warme klimaat van de Laagvlakte, met zijn de vele uren zonneschijn, en het geneeskrachtige water, dat verschillende minerale zouten bevat vormen een extra attractie, om optimaal van te genieten!

Het meeste geneeskrachtige water helpt bij reumatische en neurologische aandoeningen, bij problemen met het bewegingsapparaat, bij huidkwalen, gynaecologische klachten, ontstekingen, spijsverteringsziekten en bot problemen. Er zijn genoeg baden in heel Hongarije, om het hele jaar te vullen met iedere dag een andere locatie.

Vissen in Hongarije

Hongarije heeft warm schoon water, de meest voorkomende vissen zijn brasem , karper , meerval , snoek en snoekbaars . Vissen is populair en er zijn ongeveer 400.000 geregistreerde vissers. De meest bezochte visgebieden zijn de Donau en de Tisza Rivers, evenals de Balaton , Tisza en Velence Lakes. Private visvijvers zijn ook erg populair.

Terwijl in het noorden van Hongarije , er stukken van de rivier geschikt zijn voor het vliegvissen . Er zijn ook vele andere rivieren en meren geschikt om te vissen . In Boedapest is vissen toegestaan ​​in bepaalde delen van de rivier de Donau en in de 13 meren in en rond Boedapest . De wateroppervlakte van het land is ongeveer 1.3 km2 , waarvan 0.7 km2 wordt gebruikt door vissers en visserijorganisaties en slechts 0.3 km door alleen vissers. Een breed scala aan water staat onder bescherming van het milieu , maar dit beperkt niet de vis activiteiten.

Licenties ( Vis Ticket ) Een staat hengel ticket is geldig voor een jaar en wordt verkocht door de overheid het kost minder dan € 10. Het ticket is gratis voor jongeren onder de 14 jaar en gepensioneerden die ouder zijn dan 70.